Guide til vægmaling

Klik her for at se vores produkter inden for vægmaling

Det er relativt uproblematisk at male vægge sålænge man har de rigtige redskaber og maling af den rigtige type og kvalitet. Arbejdsprocessen er fordelt på tre faser: 1) Afdækning af fodlister, paneler, dørgerigter, gulv, stikkontakter, 2) forarbejde afhængig af vægtypen enten tapet, glasvæv, glasfilt, savsmuldstapet eller mursten, og 3) malerfasen.

1) Afdækning

Med de rigtige materialer og metoder går det hurtigt med afdækning af rummet. Fodlister og dørgerigter dækkes af ved hjælp af afdækningstape med bred kant. Gulvet kan afdækkes med afdækningsplast, der klæber til fodpanelet og dækker op til en halv meter af gulvet. Stikkontakter kan enten løsnes fra væggen - eller der kan bruges afdækningstape med smal kant.

2) Klargøring af væggen

Først identificeres vægtypen:

Tapet

Det er muligt at male hen over tapet under forudsætning af to krav: a) tapetet sidder godt fast overalt, og b) banerne er uden overlapninger. Såfremt der skulle være overlapninger - og hvis tapetet ellers er glat - så kan overlappene slibes væk med en slibeklods samt fint sandpapir. Hvis der er overlappende baner i tapet med struktur skal tapetet dampes ned, da man ellers vil få et resultat med glatte striber i tapet der ellers er struktureret. Småhuller i væggen repareres med polyfilla - større reparationer udføres med spartelmasse. Det kan påføres med en spartel.

Glasvæv

Det er nødvendigt at grunde med vævgrunder. Impra vævgrunderen har den nødvendige fylde, men ødelægger dog ikke vævets mønster. Grunderen påføres med en rya-rulle, der er velegnet til denne slags overflader. Det er ofte nødvendigt at give væggen to omgange med grunderen. Småhuller i væggen repareres med polyfilla - større reparationer udføres med spartelmasse. Det kan påføres med en spartel.

Glasfilt

Vægge med glasfilt er ofte helt jævne og glatte. Dette medfører at enhver lille ujævnhed i væggen vil kunne ses tydeligt, når væggen er blevet malet. Glasfilt grunder med vævgrunder. Grunderen påføres med en rya-rulle, der er velegnet til denne slags overflader. Det er ofte kun nødvendigt at give væggen en omgang med grunderen. Småhuller i væggen repareres med polyfilla - større reparationer udføres med spartelmasse. Det kan påføres med en spartel.

Savsmuldstapet

Hvis tapetet sidder fast overalt, så er der intet forarbejde ved denne type væg. Hvis der er luftbobler i tapetet, så kan man prikke hul og udfylde tomrummet med en kanyle med tapetlim. Overskydende klister presses ud af hullet og tørres af.

Mursten

Det er ikke nødvendigt at forarbejde denne type væg, medmindre der er skjolder. I så fald skal disse forsegles vha. en vandbaseret spærrende grunder. I tilfælde af løbesod kan det være nødvendigt at benytte en specialgrunder. Kontakt os for vejledning i disse tilfælde. Småhuller i murstenene skal repareres med polyfilla - større reparationer udføres med  spartelmasse.

3) Maling af væggen

Rengøring af væggen er vigtigt før påføring af malingen. Der benyttes grundrens til at sikre at alt snavs og partikler fjernes således at ujævne overflader undgås. Hvis der er tale om påføring af maling direkte på murværk vil man benytte en facademaling f.eks. Yunik Facade Care Murmaling. Alternativt benyttes acrylmaling dvs. vandbaseret vægmaling, og i dette tilfælde skal man udvælge en passende glansgrad.

Valg af glansgrad

I dette tilfælde skal man tage stilling til valg af glasgrad, der måles på en skala fra 1 til 100. Som hovedregel kan man dog kun købe vægmaling med glans fra 3 til 25. En lav glans er et udtryk for at malingen ikke reflekterer lyset - og derved virker ujævnheder og småskader mindre tydelige. En høj glans reflekterer til gengæld lyset bedre og sikre at mere lys passerer ind i rummet. Color 5 har en lav glansgrad og er velegnet til vægge, hvor der ønskes en mat og vaskbar overflade. Yunik 7 har en lidt højere glansgrad og er velegnet til gangarealer, halls m.v. Color 10 og Yunik 20 har endnu højere glansgrader, hvilket gør dem velegnede til køkken og rum såsom kontor og børneværelser. Yunik maling er mærket med EU-Blomsten, hvilket garanterer bæredygtighed og miljøbevidsthed i produktionen.

Valg af pensler

Et malerrullesæt er en godt fundament til maling af vægge. Det kan dog være fordelagtigt at benytte et malekar, hvis der skal males store arealer. For at skåne kroppen - samt højne effektiviteten yderligere kan man benytte et forlængerskaft til malerrullen. TIl maling af de lige kanter langs loft eller stukkant benyttes en pensel.


50 års erfaring med salg af maling

50 års erfaring med salg af maling

MalingLagersalg.dk har butik på Slagelsegade på Østerbro. Vi har lang erfaring inden for rådgivning og salg af maling til private og professionelle.
 

» Se adressen  

Kontakt os

I tvivl om et produkt? Du er velkommen til at ringe eller sende en mail.

Telefon:30 200 250

Kontakt vores hotline

Nyhedsbrev