Der er overordnet 2 typer maling

Maling består primært af pigmenter, lim og opløsningsmidler. Pigmenterne er partikler som giver malingen sin farve. Limen holder pigmenterne sammen, og limer dem til den overflade der skal males. Forskellige stoffer kan tilsættes for at ændre på malingens egenskaber og egenthed til forskellige overfladetyper samt vind og vejr. Vi har de overordnet 2 typer maling som er hhv. akryl- og alkydmaling (dvs. vand- og oliebaseret maling). Det kan klart at anbefales at adskille akryl og alkydmaling, men skulle man absolut bevæge sig ud i blande de to produkter, er det at foretrække at male med vandbaseret.

Både akryl og alkydmalinger har gode og dårlige egenskaber. De er begge velegnet til de fleste overflader, og det kan derfor være svært at afgøre, hvilken der skal anvendes. Størstedelen af den maling vi sælger hos Maling Lagersalg er dog vandbaseret akrylmaling.

Vandbaseret akrylmaling

 Vandbaseret maling er de mest almindelige og populære typer malinger på markedet. Den er hurtigt tørrende, næsten lugtfri, miljøvenligt, og så foregår oprydning enkelt med vand. Ren akrylmaling har gode egenskaber og vil derfor ofte være et godt køb. Malingen får en flot robust overflade, som kan vaskes og skrubbes. Kvaliteten af akrylmaling er afhængig af typen af anvendt bindemiddel.  

De primære begrænsning ved denne type er følsomhed over for kulde – akrylmaling skal anvendes ved temperaturer på over 5°. Vandbaseret maling må desuden aldrig fryse, hverken før, under eller før et par timer efter påførring. Ellers vil malingen blive beskadiget og arbejdet vil være spildt. Desuden kan akrylmaling have en tendens til at vise flere penselstrøj end den oliebaserede alkydmaling. 

Oliebaseret alkydmaling

Alkydmaling er holdbart, smudsafvisende og giver mindre synlige penselstrøj. Desuden er denne oliebaseret maling særlig velegnet til påføring med malersprøjte, hvilket giver en flot ensartet overflade. Malingen tørrer langsomt, hvilket har sine fordele da malingen løber mere sammen og resultatet bliver et jævnt og glattere udseende. Slutresultatet ofte blive utrolig flot med alkydmaling især på træværk indendørs, og professionelle malere foretrækker derfor somme tider at bruge oliebaseret alkydmaling.

Oliebaseret maling har dog en kraftig lugt, som kommer fra VOC, der er indeholdt i malingen. Til arbejdet skal der derfor anvendes tilstrækkelig ventilation, og man skal være indstillet på at lugten ikke forlader rummet indtil lang tid efter malerarbejdet er udført. Maling tørrer derudover meget langsomt, og udvikler en hård og ufleksibel overflade som nemmere kan skalle og revne. Alkydmaling vil desuden have en tendens til at synke ned i træværket, hvis der påføres et for tykt lag. Derfor er det ofte nødvendigt at påføre flere lag end med akrylmaling, og projektet kan tage længere tid.


50 års erfaring med salg af maling

50 års erfaring med salg af maling

MalingLagersalg.dk har butik på Slagelsegade på Østerbro. Vi har lang erfaring inden for rådgivning og salg af maling til private og professionelle.
 

» Se adressen  

Kontakt os

I tvivl om et produkt? Du er velkommen til at ringe eller sende en mail.

Telefon:30 200 250

Kontakt vores hotline

Nyhedsbrev